Knep som gör livet längre

Läste i Metro tidningen i måndags: Knep som gör livet längre!

♣BLI EN VINNARE

Vinnare lever längre. Det ar en professor som gjorde en studie på 762 Oscarsnominerde skådespelare i kategorierna bästa huvudroll och bästa biroll. Vinnarna levde i genomsnitt 79,7 år, medan de som fick nöja sig med att bli nominerade bara blev 75,8 år. En teori är att statusen ger ökad livslängd. Men själva upplevelsen att göra något bra är också nyttigt.  Det ger ett större självförtroende, välbehag och lyckokänslor.

♣PUTSA TÄNDERNA

Enligt experterna har inflammerat tandkött, karies och allmän dålig tandhygien kopplingar till hjärtsjukdomar, och innebär lika stora risker som högt kolesterol.

♣FLYTTA TILL LANDET

Människor som lever på vischan lever längre än stadsbor. Ex ålder för att bo på vischan är 86 år medans om du skulle bo i stan 76 år. Människan har ett medfött behov av att vara nära naturen och landsbygden.

♣SKRATTA MER

Skrattar man varje dag ökar livslängden med 7år.

♣DUMPA BARLASTEN

Många studier som har gjorts kring vikt visar på att man lever längre om man är smal. Naturligtvis ska den som redan är smal inte bli smalare! Men de som hr lite överflöd kan göra enkla förändringar som att dippa morotsstavar istället för chips, äta mer råa grönsaker än potatis och ta hälften av feta såser.

♣ÄT GRÖNT

Strikta vegetarianer kan se fram emot ett 3,6-4 år längr liv en de andra. Men glöm INTE bort proteinet. Det betyder det främsta eller det viktigaste. Det är alltså mycket viktigt för vegetarianer att äta mycket bönor, ärtor, soja, tofu, yoghurt, keso, ägg, nötter och gröna bladgrönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0