Biscotti!

Recept på hasselnötsbiscotti med choklad och chili♥

Ca 70 skorpor

100g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm kajenpeppar (kan uteslutas)
½ tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackade hasselnötter
50 g mörk choklad, 70% kakaohalt

Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i tärningar och låt det bli rumsvarmt. Rör ihop smör, ägg, socker, vanilj, ev kajenpeppar och salt. Blanda ner mjöl och bakpulver. Rör sist i hackade hasselnötter och hackad choklad.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till 3-4 ganska smala längder som läggs på plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.
Låt längderna svalna något innan de skärs diagonalt, till ca 1 ½ cm breda skorpor. Lägg tillbaka dem påplåten och rosta ca 10 minuter i 150 graders ugnsvärme med luckan på glänt. Vänd gärna skorporna en gång så bägge sidor får färg.

Lycka till!

Tips♥ Lägg några Biscotti i en fin burk och ge bort till grannen eller till en vän! Mycket uppskattat =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0